NL / EN

Nice to share

Welke magazines waren de grote winnaars van de Mercurs? Welke modemerken maken bewust duurzame keuzes? En wat zijn de meest invloedrijke mensen in de wereld van influencer marketing? Je leest het in de samenvatting van deze week.

Klaar voor duurzame keuzes

Schoenenketen Omoda draaide afgelopen maandag een pilot met een meer duurzame verzendverpakking voor online bestellingen. En deze pilot bleek zeer succesvol. “Onze klanten zijn klaar voor duurzame keuzes – dat heeft deze pilot ons laten zien. Nu is het onze plicht als e-commercebedrijf om dit te faciliteren”, aldus COO Jan Baan. Hoe deze duurzame verzenddoos eruitziet? Het gaat om een herbruikbare en opvouwbare verzenddoos van kunststof die meer dan 50 keer gebruikt kan worden. Benieuwd hoe de ecobox ontstaan is en hoe Omoda de nieuwe verzendverpakking getest heeft? Je leest het in dit artikel.

Lingerie van reststoffen

Nog meer duurzaam nieuws uit de fashion branche, want lingeriemerk Savara introduceert duurzame, authentieke lingerie. De lingerie wordt gemaakt met Tencel en restpartijen van verschillende soorten kant. Dit zijn overschotten uit fabrieken doordat er vaak in te grote hoeveelheden wordt ingekocht. Savara gebruikt deze restpartijen kant om stofverspilling te minimaliseren. Benieuwd wat het gloednieuwe lingeriemerk nog meer doet aan duurzaamheid? Lees dan verder in dit artikel.

Beslissen op basis van emotie

Veel mensen denken dat keuzes gemaakt worden op basis van rationele afwegingen. Het onderzoek van Antoni Damasio – professor in de neurowetenschappen – toont echter anders aan. Mensen bij wie de verbinding tussen het denken en de emotionele gebieden in de hersenen beschadigd is, zijn prima in staat om informatie over alternatieve keuzes rationeel te verwerken. Maar een keuze maken? Dat lukt niet, omdat ze niet konden terugvallen op hun gevoel over die verschillende keuzes. Emotie blijkt dus een noodzakelijk ingrediënt voor het maken van keuzes. Wil jij als merk succesvol zijn? Dan is het dus noodzakelijk om via emotie het juiste gevoel bij je beoogde doelgroep te activeren. Andere onderzoeken over contentmarketing lezen? Een interessante samenvatting vind je hier.

De grote winnaars

Afgelopen week vond de 22e uitreiking van de Mercurs plaats: dé vakprijzen in de magazine mediabranche. Grote winnaar is Happinez, die de Mercur Magazinemerk van het Jaar binnen sleepte. Sander Schimmelpennick (Quote) nam de prijs voor Hoofdredacteur van het Jaar mee naar huis. Wie de andere grote winnaars waren? Dat lees je op de website van Mercurs.

Claim your spot

Het is je vast niet ontgaan dat de reclameborden op stations door heel Nederland wit kleuren. Althans, tot afgelopen vrijdag. Want Publicis en tandpastamerk Aquafresh zagen hun kans schoon. Op de witte borden op treinstations in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, en Den Haag hebben zij stickers van de Aquafresh White&Shine tandpasta geplakt. Met deze actie wil Aquafresh ‘een lach op het gezicht van de reizigers toveren terwijl zij wachten op hun trein.’ Wat denk jij? Is ze dat gelukt?

De top 100

Welke influencers behoren tot de top en gaan de komende vijf jaar bijdragen aan een totale marktomvang van 15 tot 20 miljard dollar? Influence Weekly werkte aan een top 100 meest invloedrijke mensen binnen de Influencer Marketing wereld. Mensen waar je naar moet luisteren, die je moet verbinden of die je gewoon moet aanbidden. Beauty influencer Kylie Jenner staat op nummer vier, net na CEO van Bytedance (eigenaar TikTok). Op nummer vijf vind je Estee Lauder CEO Fabrizio Freda die eerder dit jaar meedeelde 75% van hun investering aan digitale media en influencers te besteden. Benieuwd wie er nog meer in de lijst staan? Je bekijkt de lijst hier.

Heb je zelf interessante artikelen of onderzoeken gelezen op het gebied van PR, social media of influencer marketing? Don’t hesitate to share! En anders: tot volgende week.

We are known for our creative ideas, well organized events and activations