PR trends
Bij PR draait het anno 2023 om twee dingen: realtime en realness. Hoe eerlijker en transparanter jij bent, hoe beter. Hierbij betekent het ook dat je actueel betrokken bent. Snelheid wordt beloond, dus zorg ervoor dat jij altijd up-to-date blijft. De PR branche staat bovendien nooit stil, dus zorg ervoor dat jij altijd thought leadership uitdraagt. Kennisdeling staat voorop. Ten slotte zijn inclusiviteit, diversiteit en awareness ook dit jaar enorm belangrijk. Niet alleen moet jij als bedrijf dit uitstralen, maar het ook echt zijn. Waar sta jij voor als bedrijf en doe je in de praktijk ook wat je zegt?

Social media trends
Dit jaar draait het in social media land meer dan ooit om engagement oftewel interactie. Hoewel de meeste social media platformen aansturen op content, neemt het belang van interactie aan.
Hoe creëer jij engaging content voor jouw doelgroep? Niet alleen met creativiteit, maar ook short form video’s. De wereld gaat snel en zo ook jouw content. Act and interact om meer betrokkenheid te creëren.

Influencer marketing trends
Bij influencer marketing zien we in 2023 de volgende ontwikkelingen:

  • ROI-driven
  • Metaverse & gaming
  • Economy conscious content

Meten is weten en agencies zijn nog meer dan ooit aan het werken met harde cijfers. Hierbij is het van belang dat influencers hierop inspelen en altijd return on investment (ROI) bieden. Ook worden de metaverse en gaming steeds belangrijker. Gen Z en Gen Alpha bevinden zich in deze virtuele werelden. Wil je hen bereiken met jouw boodschap, zorg dan dat jij je hier ook bevindt. Net als dat de wereld verandert, verandert de economie ook. Economy-conscious content is nu belangrijker dan ooit. Ook dit jaar zijn er weer trends waar jij als bedrijf of influencer niet omheen kan. Zorg voor een eerlijke (online) space waar iedereen zich thuis voelt. Wil jij een keer met ons sparren over trends, social media, PR of influencer marketing? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team.