De perslijst van een pr bureau

Als influencer review je natuurlijk graag producten van diverse beauty, fashion en lifestyle merken. Hoe graag wij ook zouden willen, helaas kunnen wij niet iedereen toevoegen aan onze perslijst. Wij beloven onze klanten om kwaliteit te waarborgen, wat betekent dat wij alleen influencers toevoegen die aansluiten bij onze perslijst. Hiervoor moet iemand voldoen aan bepaalde criteria. Denk bijvoorbeeld aan een minimum aantal unieke bezoekers op je website, een groot bereik op Instagram met een goede engagement rate of het aantal abonnees en views op jouw YouTube-kanaal. Maar niet alleen de cijfers zijn belangrijk. Wat wij namelijk ook belangrijker vinden is de kwaliteit. Hoe ziet jouw kanaal eruit? Ziet de vormgeving er professioneel uit? Heb je een eigen domeinnaam? Enzovoorts.

Door naar het gehele plaatje te kijken, kunnen wij bepalen of iemand aansluit op onze perslijst en misschien wel aansluit bij een bepaald merk waar wij de PR voor voorzien. A match made in PR heaven!

Tips om aan een perslijst toegevoegd te worden

Wil je graag toegevoegd worden op de perslijst van een merk of PR bureau? Dan delen wij graag wat tips die je hierbij kunnen helpen:

  • Een eigen domeinnaam: zorg er bij een blog voor dat je een eigen domeinnaam hebt. Dit hoeft nog geen €10 per jaar te kosten en laat jouw aanpak er een stuk professioneler uitzien.
  • Vormgeving: geef jouw kanalen een eigen look & feel. Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde stijl van foto’s of voor basiskleuren die je altijd terug laat komen. Dit zorgt voor herkenning.
  • Fotografie en video’s: heel belangrijk is de kwaliteit van de foto’s en video’s die je plaatst. Maak scherpe foto’s zonder weerkaatsing van licht. Probeer gebruik te maken van daglicht. Dit laat producten, maar ook jijzelf, mooier naar voren komen.
  • Persoonlijk: laat niet alleen foto’s zien van de producten die je reviewd. Followers willen de persoon die ze volgen zien. Deel daarom ook foto’s van jezelf met bijvoorbeeld een aangebracht product.
  • Post-flow: probeer een bepaalde ‘post-flow’ aan te houden. Plaats bijvoorbeeld om de dag een Instapost, en in ieder geval 2 keer in de week een blogpost. Wanneer je te weinig post, ben je minder aantrekkelijk voor een merk.
  • Google Analytics: meld je website aan bij Google Analytics. Hiermee kun je zien wat jouw aantal unieke bezoekers is, het aantal pageviews en jouw doelgroep. Ook vragen wij altijd een screenshot van jouw Analytics om te kunnen zien hoe jouw blog het doet. Tevens kent Instagram en Facebook ook een eigen analytics tool, wat zowel voor jou, maar ook voor ons, interessante data weergeeft.
  • Fake followers: veel startende influencers kopen volgers om het te laten lijken dat ze een groot bereik genereren. Tegenwoordig zijn er diverse online tools om te zien of iemand volgers gekocht heeft, en hoeveel. Nogmaals: wij kijken niet alleen naar het aantal volgers dat je hebt, maar naar het hele plaatje. Als jij een kanaal hebt waar wij potentie in zien, voegen we je graag toe!

Soms moeten we startende influencers weigeren. Dit omdat ze nog niet groot genoeg zijn, of omdat de kwaliteit die ze leveren nog niet op niveau is. We geven je dan graag wat tips en zien over een halfjaar jouw berichtje weer tegemoet.

Dit artikel is geschreven door Michelle van Donge, Beauty PR consultant bij Mooi the Agency.

“We are known for our creative ideas, well organized events and activations”