Living the life of a celebrity

Link, Vijf890, The Right Place en Hearst maken het mogelijk. Zij komen met het nieuwe concept The Boxing Club. Consumenten kunnen vanaf nu boxen bestellen die gevuld zijn met merken en producten van hun favoriete influencers, artiesten en sporters. De eerste box is samengesteld in samenwerking met Monica Geuze. ‘In mijn video’s komen al jaren ‘unboxings’ voor met pakketjes van de allermooiste merken. Dat is één van de allerleukste dingen van mijn werk! Diezelfde unboxing experience wil ik graag mijn kijkers laten ervaren’, aldus Monica. Ontdek DE FAVES VAN MONICA.

Natural beauty

Zweeds modemerk Na-kd lanceert een eigen beautymerk genaamd NKD/BTY. Na-kd ontwikkelde de collectie als tegenreactie op de ‘wereld van filters en kunstmatige schoonheid’. Het merk wilt met de beautylijn uitdragen dat iedereen zichzelf mag zijn en dat schoonheidsfoutjes niet bestaan. De eerste collectie, die ontwikkeld is zonder dierproeven en met veganistische ingrediënten in gedachten, is vanaf 10 december verkrijgbaar. Benieuwd naar de eerste collectie? Je bekijkt de PRODUCTEN hier.

Seo trends

Google bleef het afgelopen jaar nieuwe updates aankondigen. Frankwatching vond het daarom tijd om te kijken wat er veranderd is in het SEO-landschap. Zo tonen zij aan dat Google marktleider blijft als het gaat om zoekmachines. De opkomst en groei van nieuwe zoekmachines zoals DuckDuckGo lijken voor nu nog niet relevant. Een andere ontwikkeling is dat er tegenwoordig meer zoekopdrachten worden uitgevoerd via mobiel dan via desktop. De zoekresultaten op mobiel en desktop zullen in 2020 dan ook nog meer van elkaar verschillen dan in 2019. Wil jij je SEO strategie aanpassen in 2020? Lees dan alle andere ontwikkelingen in het volgende ARTIKEL.

Doelgroep blijft key focus

De afgelopen jaren zijn er zoveel ontwikkelingen geweest op het gebied van social media, dat je als marketeer soms de focus kunt verliezen. Het steeds wisselende algoritme, engagement rates, influencer marketing en fake followers: we willen het allemaal bijbenen. Tijdens het ‘Emerce Update: #5 Instagram’ spraken diverse marketeers over de focus van social content. Zij kwamen samen tot de conclusie: ken je doelgroep. Zodra je weet wat je doelgroep beweegt, weet je hoe je ze kunt bereiken en hoe je de interactie met hen aangaat. Benieuwd hoe Hema en Bol.com focus aanbrengen in hun social content? Dat lees je in dit artikel op FRANKWATCHING.NL.

Social for the good

Al jaren klinken er negatieve geluiden over social media gebruik onder jongeren. Jongeren zouden door social media gebruik vermoeider zijn, minder presteren op school en negatieve gevoelens over zichzelf ontwikkelen, zoals onzekerheid. Onderzoek toont nu aan dat een minderheid van de jongeren negatieve gevoelens ontwikkelt en juist vaker positiever naar zichzelf gaat kijken door het gebruik van social media. Ook geven jongeren aan geïnspireerd te raken (41 procent) of trots te worden op zichzelf (40%) na het gebruik van social media. Waarom is de berichtgeving over social media dan zo negatief? Dat lees je in dit ARTIKEL.

Een kijkje in het leven van..

Documentairemaakster Laura Veenema volgde een jaar lang de drie influencers in hun dagelijks leven. Qucee, Kaj Gorgels en Juultje Tieleman vertellen over hun dromen en ambities, maar ook over hun onzekerheden als mens en influencer. Is dit terecht één van de populairste ‘beroepen’ onder jongeren? DE DOCUMENTAIRE vind je op VIDEOLAND.NL.

Wat denk jij? Heeft social media positieve of negatieve effecten op je zelfbeeld? En ga jij je SEO strategie aanpassen na de trendupdate van Frankwatching? Aarzel niet om andere interessante artikelen met ons te delen. En anders; tot volgende week!

“We are known for our creative ideas, well organized events and activations”