Staar je niet blind op bereik

A-listers onder de influencers heb je nodig als je snel naamsbekendheid wilt creëren, op korte termijn een boost in sales nodig hebt of wanneer je bij een winkelopening de volgers van een grote influencer wilt betrekken. Maar staar je niet blind op bereik. De micro-influencers met zo’n 1.000 tot 10.000 volgers, kunnen in een marketingstrategie een belangrijke rol vervullen. Binnen hun community worden ze gezien als experts, ze zijn geloofwaardig, ze maken voor hun volgers zeer relevante content en hebben een hoge engagement rate. Micro-influencers bereiken niet de massa, maar als het gaat om aanbevelingen vindt de volger het advies van een micro-influencer waardevoller. Micro-influencers staan dichter bij hun community en hebben veel interactie met volgers. Juist dat maakt deze groep zo interessant.  Deze vorm van communicatie kan gezien of vergeleken worden met word-of-mouth of peer-to-peer communicatie. Iemand binnen je Inner Circle die iets aanbeveelt, vertrouw je eerder dan een celeb of Youtube held die ver van je af staat. Daarom beïnvloeden micro-influencers het beslissingsproces binnen hun kleine community sterk. Hun passie en enthousiasme zijn onomstotelijk. Dus wanneer het doel is om een echte band met volgers op te bouwen, ze te betrekken bij je merk of het merk in een bepaalde markt te positioneren, is een brand advocates programma met micro influencers zeker een effectieve strategie.

Waar zijn ze?

De grote vraagt blijft; hoe vind ik die enthousiaste micro-influencer die past bij mijn merk? Dat is een tijdrovende scouting klus. Mooi The Agency weet op het gebied van fashion, beauty & lifestyle de juiste match tot stand te brengen. We kiezen voor social actieve micro-influencers die al fan zijn van het betreffende merk of de specifieke productgroep voordat er sprake is van een samenwerking. We kiezen voor meerdere micro-influencers waar we een persoonlijke lange termijn relatie mee opbouwen. Deze groep micro-influencers zijn onze VIP’s. We organiseren speciale get togethers voor hen, ze hebben toegang tot exclusieve content en ze mogen als eerste een nieuwe collectie testen of ontvangen. Ze krijgen van het betreffende merk een podium waardoor ze zelf ook groeien. We zorgen ervoor dat de samenwerking voor beide partijen een win-win is.  Alleen wat producten toesturen is lang niet genoeg; een vriendschap opbouwen: dat is het doel.

Dit artikel is geschreven door Sharon van Eeghen-Rosier – Co-owner Mooi The Agency. Experts in influencer marketing, social media, PR, storytelling & events.   

“We are known for our creative ideas, well organized events and activations”