Duizenden eenpersoons uitgeverijen

Voor influencer marketing is nog geen officiële definitie opgenomen in de markering literatuur. Die van PR (public relations) is als volgt; PR is het stelselmatig bevorderen van het wederzijds begrip tussen een organisatie en haar publieksgroepen. Dat is dus precies hetzelfde wat je met influencer marketing wilt bereiken. Bouwde je eerder al een relatie op met een journalist of inspirator op een bepaald vakgebied, doe je nu precies hetzelfde met influencers. Je bouwt een relatie of samenwerking op met de social influencers die passen bij jouw merk of campagne. Je kijkt samen welke storytelling en content interessant is voor de followers. Net als wat je met een journalist en betreffende media ook nog steeds doet. Niks nieuws onder de zon. Het enige is dat er heel veel eenpersoons uitgeverijen bij zijn gekomen met een vlog, Instagram acount of Youtube kanaal, dus je kunt je lol op als PR professional of influencer specialist. Je hebt het naast het traditionele medialandschap wat drukker gekregen om je boodschap te verspreiden om te engagen met de juiste influencers. Goed nieuws toch?!

Fast influencer scene

In de beauty en fashion scene ontstaan trends vaak als eerste. De eerste bloggers en vloggers bevonden zich in dit umfeld. De social kanalen en de followers switchen snel van kanaal en de professionele influencers bewegen in rap tempo mee en passen hun kanalen aan naar waar de followers zich bevinden. Dit maakt het social media influencer landschap erg dynamisch en kunnen er in redelijk korte termijn grote influencers ontstaan met een interessante groep volgers. Mooi The Agency volgt deze snelle influencer scene al meerdere jaren. Wij zien snel wanneer een influencer de X factor heeft, content maakt die engaged en zijn followers in beweging krijgt.

Door onze PR achtergrond zijn wij pro’s in het opbouwen van hechte relaties en linken wij de juiste influencers aan merken en creëren echte brand ambassadors. Een one shot post creëert volgens ons niet de engagement waar je impact mee maakt. Steeds vaker zetten wij micro influencers en consumenten die brand lovers zijn in om samen te werken. De datasystemen waar wij mee werken helpen ons deze brand lovers te vinden.

Influencer marketing en PR sluiten daarom naadloos op elkaar aan. De tijd van een persbericht versturen en verwachten dat daaruit free publicity volgt is nu wel verleden tijd. Wij verzorgen naast PR en influencer marketing ook experience marketing en beheren de social media kanalen van onze klanten. Daarom vonden we de titel PR niet meer 100% aansluiten bij wat we doen en hebben we dit jaar bij ons 10 jarig bestaan onze naam aangepast naar Mooi The Agency. We werken nog steeds voor mooie merken, met mooie producten die een mooi verhaal vertellen.

Mooi The Agency is 10 jaar geleden begonnen als traditionele PR agency en werkt voor mooie merken als Clinique, Hunkemoller, Omoda, Etos, Bobbi Brown, Omega, NARS en Guhl.

Dit artikel is geschreven door Melissa Slotemaker, owner MOOI THE AGENCY, PR & influencer specialist. 

“We are known for our creative ideas, well organized events and activations”